Szeretettel köszöntöm Önt Felsőszentiván honlapján. Örülök, hogy meglátogatta honlapunkat. Szeretném bemutatni Önnek Felsőszentiván múltját, jelenét, napi életét, a faluban történő változásokat, eseményeket.

Vörös Szilárd
polgármester
 

Eseménynaptár

Utolsó hónap március 2024 Következő hónap
V H K SZ CS P SZ
week 9 1 2
week 10 3 4 5 6 7 8 9
week 11 10 11 12 13 14 15 16
week 12 17 18 19 20 21 22 23
week 13 24 25 26 27 28 29 30
week 14 31
Címlap Pályázatok Helyi közút javítása és gépbeszerzés
Helyi közút javítása és gépbeszerzés PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2018. október 29. hétfő, 05:44

 

Kedvezményezett neve: Felsőszentiván Községi Önkormányzat
Projekt címe: Helyi közút javítása és gépbeszerzés
Szerződött támogatás összege: 38 750 348Ft
Támogatás mértéke: 90%
Projekt tervezett befejezési dátum: 2018.12.31.
Projekt azonosítószáma: 1824793817
 
 
A projekt tartalmának bemutatása:
Az önkormányzat célja a településen található, korábban a települési szilárdhulladék elhelyező telepét megközelítő 092 hrsz. alatti külterületi szilárd burkolatú önkormányzati közút felújítása és az utak karbantartásához szükséges gépek beszerzése.
 
Útfelújítás:
Az út burkolata már évek óta erősen elhasználódott, az aszfaltburkolat erősen repedezett és folyamatos a felületi mállása, melyet az önkormányzat folyamatos karbantartási igyekezete mellett sem volt képes megfelelő állapotba hozni. 
 
A felújításra tervezett út szabályozási szélessége a 9,00 -12,00 m között változik. Mindkét oldalon a padkaszélesség biztosított. A szelvényezés elején 0+200 kmsz.-ig mindkét oldalon, ezt követően a szelvényezés jobb oldalán nyárfasor található. A meglévő eredeti 4,00 m burkolatszélességgel megegyező szélességben történik a felújítás.
 
Tervezett pályaszerkezet:
      - 4+1 cm vtg AC-11 aszfaltbeton kopóréteg
      - átl.10 cm vtg. M22 kőzúzalék feszültségmentesítő és erősítő mechanikai stabilizációs réteg
      - min. 15 cm Z 55/80 szórt alap (kátyús részeken)
      - meglévő aszfalt burkolat/burkolatalap
A tervezett feszültségmentesítő réteget a tervezett burkolatszélességen túl min. 10 cm-rel kifuttatják.
A teljes szakaszon mindkét oldalon 50 cm széles padkanemesítés készül 10 cm vastagságban.
 
Eszközbeszerzés:
Az utak kezeléséhez, állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek, illetve az utak karbantartását, rendszeres felújítását biztosító vontatott és függesztett munkagépek beszerzése, gréder és traktor beszerzése tervezett.
 
A gréderrel kifejezetten földmunkára, földutak karbantartására, talajegyengetésre, útpadka leszedésére, alkalmas többcélú munkagép kerül beszerzésre. Az önkormányzat az ágaprító beszerzésével nem csak a külterületi közutakra benyúló, az ott a közlekedést akadályozó, vagy veszélyeztető ágaktól szabadulhat meg környezetkímélő módon, hanem az összegyűjtött aprítékot kiválóan fel tudja használni az intézményeiben található apríték kazánokban, ezáltal nemcsak pénzt takarít meg, de megújuló energiaforrás alkalmazásával óvja a környezetet is.
 
A fejlesztés eredményeként megvalósul a Felsőszentiván, 092 helyrajziszámú külterületi önkormányzati tulajdonú út felújítása, továbbá 1 db Zanon BIO-8-T ágaprító, 1 db Bohr Hamster 2,5 gréder és 1 db Belarus MTZ 820 traktor beszerzése.
 
 
VP6-7.2.1-7.4.1.2-16 A vidéki térségek kisméretű infrastruktúrájának és alapvető szolgáltatásainak fejlesztéséreKülterületi helyi közutak fejlesztése, önkormányzati utak kezeléséhez,
állapotjavításához, karbantartásához szükséges erő- és munkagépek beszerzése
 
Kedvezményezett neve: Felsőszentiván Községi Önkormányzat
Projekt címe: Helyi közút javítása és gépbeszerzés
Szerződött támogatás összege: 28 310 679 Ft
Támogatás mértéke: 90%
Projekt tervezett befejezési dátum: 2023.03.10.
Projekt azonosítószáma: 1824793817
 
 
A megvalósult projekt tartalmának bemutatása:
Az önkormányzat a korábban a települési szilárdhulladék elhelyezését szolgáló telepét megközelítő 092 hrsz. alatti külterületi szilárd burkolatú önkormányzati közút felújítását és az utak karbantartásához szükséges gépek beszerzése. Utóbbi a támogatási szerződés módosítása szerint nem valósult meg, a gépek vételárának jelentős emelkedése okán.
 
A közbeszerzési eljárás nyertes ajánlattevője, a LESZTER PRIME KFT 2018.09.22. napján vette át a munkaterületet és 840 m hosszon, 3,360 m2 területen újította fel az utat 2018. 11.19-i befejezéssel.
 
Az út eredetileg burkolatlan állapotában kevéssé volt alkalmas az érintett tanyákon élő lakosság számára a minőségi úthasználatra, így a közszükségletek elérése is nehézkessé vált főleg a csapadékos időszakokban. 
Az út a mezőgazdasági idény (március - október) alatt az utat rendszeresen igénybe vevő mezőgazdasági munkagépek általi terheléseknek is ki volt téve, ezért az évente kb. egy alkalommal történő tereprendezés az út használhatóságán lényegesen nem javított. Célunk volt, hogy a közcélú forgalom lebonyolítására alkalmasabb utat kapjunk, s az út vízelvezetése megfelelő kialakításával is egy minőségileg jobb, napi használatra alkalmas és ne az időjárás viszontagságainak kitett részleges használatra alkalmas út legyen.
 
A tervezései dokumentumok szerint az út osztályba sorolása mezőgazdasági szántóföldi gyűjtőút, tervezési osztály jele: K.VIII. Környezeti körülmény: „A” síkvidék, természeti és/vagy ép. környezet korlátozások nélkül., hálózati funkció: „C”, tervezési sebesség: 40 km/h.
 
- Aszfaltburkolat kátyúzása, meleg bitumenes öntöttaszfalt keverékkel, 3-6 cm vastagságban MA8 20/30, jelű öntött aszfaltkeverék, zúzottkővel, visszanyert aszfalttal.
- Mechanikailag stabilizált alapréteg készítése finiserrel, M22 jelű, átlag 10 cm vastagságban kétoldali 2,5 % - os oldalesés kialakítása.
- Hengerelt aszfalt kopóréteg készítése AC 11 kopó aszfaltkeverékből, 50 mm vastagságban terítve
50/70 típusú bitumennel, N igénybevételi kat. útszakaszok kopórétege, zúzalékkal az alatta lévő réteg felületének előzetes letakarításával és bitumenes permetezéssel, 4 méter szélességig.
 
Sárrázó: Szórt alap készítése, egy rétegben, 15-25 cm vastagságban, 4 cm hézagkitöltéssel, zúzottkőből Z 55/80.
A vízelvezetést a nemesített padka kiépítésével oldották meg.
A fejlesztés eredményeként megvalósult a Felsőszentiván, 092 helyrajziszámú külterületi önkormányzati tulajdonú út felújítása. A projekt megvalósításával számottevően javult az érintett tanyákon élő lakosok számára az alapszolgáltatások elérésének lehetősége, illetve a földrajzi és gazdasági mobilitása.
 
 
A projekt az Európai Unió támogatásával valósult meg.
 
 
Módosítás dátuma: 2024. január 23. kedd, 12:39
 

Névnap

Ma 2024. március 19., kedd, József és Bánk napja van. Holnap Klaudia napja lesz.

Felsőszentiván, Martinovics utca felújítása

FELSŐSZENTIVÁNI BÖLCSŐDE BŐVÍTÉS

Önkormányzati kerékpárút építése 2020

Belvízproblémák megoldása Felsőszentivánon I. ütem

Fogorvosi rendelő felújítása

Helyi közút javítása és gépbeszerzés

Bölcsődei szolgáltatás kialakítása Felsőszentivánon

Épület felújítás

Csávoly és Felsőszentiván települések szennyvízelvezetése

„Orvosi eszköz” Támogatott pályázat